Aikido

De weg van de harmonie

Wat is Aikido?

Aikido is een jonge, vreedzame krijgskunst. Je leert er technieken die je kunt gebruiken als middelen om de aanvaller te controleren of weg te werpen zonder dat je gebruik maakt van geweld.

Waar staan we voor?

Bij Shin Sei Ryu staan we voor persoonlijke groei,  respect hebben voor jezelf en een ander, discipline, sociaal & gezellig!

Voor wie?

AIkido is voor iedereen. Man, vrouw, jong, oud, sportief of beginnend. De lessen zijn voor leerlingen vanaf 16 jaar oud. 

IMG_1914-2

Achtergrond

De principes van Aikido zijn ontwikkeld door O’Sensei Morihei Ueshiba. Aikido betekent: de weg van de harmonie: de methode of weg (do) voor de coördinatie of harmonie (ai) van mentale energie of geest (ki).

 

In deze verdedigingskunst leer je technieken die je kunt gebruiken als middelen om de aanvaller te controleren of weg te werpen zonder dat je gebruik maakt van geweld. Het basisprincipe is daarom ook niet uitschakelen (doden of verwonden), maar controleren.

 

Aikido is niet alleen als verdedigingskunst; trainen in harmonie, respect hebben voor jezelf en voor andere mensen, zelfontplooiing en andere morele waarden zijn belangrijke onderdelen om Aikido eigen te kunnen maken en te doorgronden.

Praktische informatie

Proeflessen mogelijk!

Het is altijd mogelijk om twee gratis proeflessen te volgen. Neem daarvoor gerust contact met ons op.

Trainingslocatie & tijden

Onze lessen vinden plaats in dorpshuis de Leghe Polder in Beuningen. Zowel op woensdag als op vrijdag wordt er Aikido gedoceerd.

Een Aikido les bij Shin Sei Ryu

Een les start vaak met een warming-up om blessures te voorkomen. Oefeningen bestaan uit stretchen en spieroefeningen. Ook ligt de nadruk op Ukemi Waza (leren rollen en valbreken). Dit wordt rustig opgebouwd en kan in eigen tempo worden geoefend.

 

Vervolgens gaan we aan de slag met verschillende combinaties van aanvallen en verdedigingstechnieken. Het thema is iedere week verschillend. Na de uitleg kun je met een trainingspartner aan de slag op de mat om te techniek te beoefenen. De training is gemengd: dames, heren, beginnend en gevorderd. Soms doe je die technieken zonder wapens, soms met.

Interesse of vragen?