Ninja Examens 2022

17 september 2022

We kijken terug op een ontzettend geslaagde Ninja Examen dag. Op zaterdag 17 september 2022 was het dan zover: meer dan 80 Ninja’s stonden in de ochtend klaar voor hun examen. De strak gespannen gezichten verraden dat de kinderen het een belangrijk en spannend moment vonden. De vertrouwde mat lag midden in de grote gymzaal, en was omringd door stoelen. Al snel stroomden de ouders, broertjes en zusjes en opa’s en oma’s de zaal binnen en namen ze plaats in het publiek. 

 

 

De klanken van de Japanse Drums kondigden de opkomst van alle examen deelnemers aan. Het betreden van de examenhal was een heel bijzonder moment. Na het groeten naar het publiek en sensei Bob begon de examenles. De kinderen hebben veel verschillende technieken laten zien: valbreken, judo, aikido en werken met een tanto. Dat deden ze met opperste concentratie en een hoop plezier. Heerlijk om te zien!

 

Het graduatie moment

En dan breekt het belangrijkste moment aan: één voor één mogen de kinderen naar voren komen. Zij krijgen hun verdiende band en diploma’s uitgereikt. Voor iedereen is er een passende graduatie, ook wanneer je nog maar heel kort mee traint. We hechten er waarde aan dat iedereen deze bijzondere dag mee kan maken. De video sfeerimpressie en groepsfoto’s hieronder laten duidelijk de blije gezichten zien. Wat een geweldige dag!

Video Sfeerimpressie

Groepsfoto's